Anouk Ketelers uit Lo gaat in Oeganda hulporganisaties in kaart brengen

Redactie KW

Anouk Ketelers (20) uit Lo trekt van 5 februari tot 10 juni naar Oeganda om er mee te helpen in een plaatselijk centrum voor psychologische hulpverlening.

Anouk Ketelers studeert Toegepaste Psychologie, richting klinische psychologie aan het Vives in Kortrijk. In het kader van haar bachelorproef trekt ze voor vier maanden naar Entebbe in Oeganda om er te werken in een plaatselijk centrum voor psychologische hulpverlening.

“De opdracht daar zal uit twee delen bestaan”, zegt Anouk. “In eerste instantie zullen we de verschillende hulporganisaties in kaart brengen die daar actief zijn. Vaak weten die niet van elkaars bestaan af. Soms komen mensen naar het centrum voor psychologische hulpverlening die moeten doorverwezen worden. Een sociale kaart moet leiden tot een efficiëntere werking en alles beter op elkaar afstemmen.”

De Afrikaanse manier van leven spreekt mij aan

“In tweede instantie zullen we ook intensief samenwerken met de mensen van het centrum, die verbonden zijn met de universiteit van Nkumba”, gaat Anouk verder. “Zo zullen we onder meer info uitwisselen, weeshuizen en scholen bezoeken en samen met de plaatselijke hulpverleners kleinere projecten uitwerken. Elkaars kennis delen zeg maar.”

“Het is fantastisch dat ik mij in Oeganda nuttig zal kunnen maken”, zégt de 21-jarige studente. “Ik zal er wonen, werken en mij wat proberen te integreren in de plaatselijke cultuur en gewoonten.”

Een cultuurschok vreest Anouk niet echt. “Ik pas mij gemakkelijk aan en ik ben daar trouwens niet alleen”, zegt ze. “Samen met een klasgenote zal ik er een appartement delen. Het zal voor mij moeilijker zijn wanneer ik naar België terugkeer om me hier opnieuw aan het jachtige leven aan te passen. De Afrikaanse manier van leven spreekt mij aan.”

(KVCL)

>> Om de vzw Munnange financieel te steunen, verkoopt Anouk Fair Trade koffie aan 6 euro per pakje van 250 gram of 2 pakjes voor 10 euro. Een financiële bijdrage storten kan ook op het rekeningnummer BE98 9731 4315 8593.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier