Annemie Struyf geeft startschot nieuw toeristisch seizoen in Koekelare

04/05/17 om 20:44 - Bijgewerkt om 20:42

De journaliste, schrijfster en tv-maakster deed dit naar aanleiding van de sinds kort permanente tentoonstelling 'De 'ZIJkant van de oorlog''.

Annemie Struyf geeft startschot nieuw toeristisch seizoen in Koekelare

© Foto Coghe

Annemie Struyf, bekend van In Godsnaam en La vie en rose, geeft een aperitieflezing over vrouwen, moeders en kinderen. Het onderwerp sluit perfect aan bij de tentoonstelling, die het verhaal vertelt van Käthe Kollwitz, een sterke vrouw waar Koekelare nauw verwant mee is.

Het Käthe Kollwitz Museum is met de dertigtal werken een pak rijker. Hoewel de expo deel uitmaakte van een tijdelijk project, dat dankzij de provincie en Westtoer over heel West-Vlaanderen verspreid was, besliste de gemeente Koekelare de collectie permanent aan te bieden.

Donderdagavond stelt ze in zowel woord als beeld verhalen voor die uniek zijn, maar tegelijkertijd een universeel beeld weergeven. De aangrijpende verhalen betekenen vaak meer dan je zou verwachten, want sterke vrouwen vind je overal. Om in de stemming te komen werd alvast een drankje aangeboden aan de bezoekers. Er werd ook nog de kans geboden de tentoonstelling te bezoeken, waardoor het nieuwe toeristische seizoen met zowel een nieuwe aanwinst als een BV kon worden geopend. Alvast belovende elementen om een spetterend seizoen in te luiden.

(

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!