Anna Verleye uit De Haan verzamelt knuffels voor Kenia

Redactie KW

Anna Verleye maakt straks heel wat Keniaanse kinderen gelukkig met haar oproep ‘Knuffels voor Kenia’.

Anna Verleye raakte twaalf jaar geleden verslingerd aan Kenia. “Ik was er toen met mijn inmiddels overleden echtgenoot op vakantie in Malindi, een grote kuststad in het zuiden van het land. Al snel hadden we een goed contact met de plaatselijke inwoners, die hele warme mensen bleken te zijn. Sindsdien ben ik er altijd blijven teruggaan”, vertelt de 76-jarige Afrikareiziger. In mei was ze er nog, en binnenkort vertrekt Anna weer naar Kenia om de knuffels persoonlijk af te geven. Ze is er dan al voor de achtste keer, en zoals gewoonlijk dus niet met lege handen. “De dankbaarheid van die kinderen is groot, kleine dingen kunnen echt wel een verschil maken”, zegt ze.

Schenkingen

“Ik bezocht er zelf ook verschillende scholen, en was dan telkens weer erg aangedaan door de moeilijke omstandigheden waarin kinderen les moeten volgen. Vaak hebben ze niet eens een stoel om op te zitten.”

In die twaalf jaar tijd schonk Anna verder ook heel wat schoolgerief, kledij en zelfs medicatie voor de plaatselijke ziekenhuizen. “Ik doe er die mensen ginder een groot plezier mee en ben ervan overtuigd dat het materiaal goed terecht komt.”

(WK)