Ann Timmermans uit Meulebeke biedt massages aan op maat van senioren

Ann Timmermans: "Ik heb ervaren dat veel senioren in hun sociaal leven een tekort aan aanraking ervaren." © Foto Luc
Redactie KW

Ann Timmermans is van opleiding maatschappelijk werker en runt het therapeutisch centrum ‘t Zieltje. Zij is ook rouwconsulent en hypnotherapeut en biedt sinds kort ‘belevingsgerichte massage’ voor senioren, dementerende en palliatieve mensen aan.

Ann Timmermans is heel duidelijk in haar stelling dat zorg dragen voor mensen ook inhoudt dat je die mensen gelukkiger maakt en dat je probeert de eenzaamheid te verdrijven waarmee heel wat oudere mensen te kampen hebben. “Hoe goed de bedoelingen zijn van alle personeelsleden die werken in rust-, woon- en zorgcentra, de enorme druk die op hun schouders rust, laat hen niet meer toe de bewoners alle tijd te gunnen die ze soms verlangen. Ook mantelzorgers hebben de handen vol met het toedienen van liefdevolle verzorging. Met de belevingsgerichte massage wil ik precies een hiaat opvullen in de ‘totale zorg’ voor senioren en/of dementerende en palliatieve mensen. Zo heb ik ervaren dat veel senioren in hun sociaal leven een tekort aan aanraking ervaren. Ze raken geïsoleerd door immobiliteit, vereenzamen door verlies van hun partner en/of kennissen. Voor veel oudere mensen bestaat er dus een reële behoefte aan een zachte, zorgzame aanraking die het meest directe contact brengt zonder woorden. Belevingsmassage is dus een unieke relaxatievorm voor deze doelgroep van mensen en is zeker niet compromitterend te noemen omdat de massage boven de kleren uitgevoerd wordt.”

Innerlijke rust

Een belevingsmassage kan concreet een gezichts-, hand- en/of voetmassage inhouden. “Telkens wordt daarbij rekening gehouden met de beperkingen van de patiënt. De massagetechniek kan zowel bij mobiele als bedlegerige mensen toegediend worden. Het is bewezen dat deze massagevorm verdriet en emoties kunnen verzachten en de persoon tot rust brengen. Een luisterend oor bieden, een babbel opzetten of er gewoon zijn, leidt tot wonderen. De belevingsmassage vermindert daadwerkelijk onrust en verkramptheid. Innerlijke rust maakt lichamelijke ongemakken draaglijker en schenkt een vorm van tevredenheid en welbehagen.”

Haar werkterrein situeert zich zowel in woon- en zorgcentra, serviceflats of thuis bij de persoon zelf. “Ik ben steeds bereikbaar op 0468 29 74 75 of op ann.timmermans@outlook.be. Ik vind het heel belangrijk dat er medische basisinfo kan uitgewisseld worden, zodat de massage voor de klant in optimale omstandigheden, comfortabel en efficiënt, verloopt”, rondt Ann Timmermans af.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier