Angst op het Delorsplein in Menen

(Foto CR) © (Foto CR)
Redactie KW

De bewoners durven nog amper over het plein lopen uit schrik voor vechtpartijen en agressie.

De Meense bewoners van het plein zijn bang. Ze durven door de vele Franse hangjongeren nog amper over het plein lopen. Ze durven hen niet meer aankijken want van zodra de jongeren dat merken krijgen ze commentaar. De buurtbewoners durven ook niet meer met hun naam en foto in de krant, ze zijn zelfs bang dat de jongeren zullen merken dat ze met ons praten.

Burgemeester Fournier zucht als we haar met de oprispingen van de bewoners confronteren: “Vorige vrijdag ben ik nog even langs het plein gereden en het klopt dat er serieus wat overlast is. Onze politiediensten rijden daar vaak langs maar ze mogen niet optreden op Franse grondgebied. Ik begrijp en deel hun frustratie.”

Maatregelen

Tegen het einde van het jaar komt er een tweede dergelijke camera op de hoek van het Delorsplein en de Grensstraat. Die camera wordt betaald met het geld van de kansspelinrichtingen.”Sinds woensdag 9 april staat op de hoek van de Rijselstraat en de Hoornwerk de ANPR- en omgevingscamera die pz Grensleie met geld van Binnenlandse Zaken heeft.”

(Caroline Roose)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier