Angelo Rosseel is ambassadeur van ‘Prijs Prosper Montagné’

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De chef-kok van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem, maakte maandag het thema bekend van de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2018’.

De ‘Prijs Prosper Montagné’ is de bekendste maar ook de moeilijkste kokswedstrijd van het land. Het prestigieuze concours is al zijn 65ste editie toe.

In dit lustrumjaar organiseert Club Prosper Montagné ook de tweede editie van de meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste maître d’hôtel van het land. Fabrice D’Hulster, maître d’hôtel van het Brusselse tweesterrenrestaurant Sea Grill, is dit jaar ambassadeur van het concours voor maîtres d’hôtel.

“Ik ben enorm verheugd dat Angelo toegezegd heeft om ambassadeur te zijn van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2018’. Hij zal de jury voorzitten en ook advies geven aan de kandidaten. Provoost Peter Goossens zorgt traditiegetrouw voor de samenstelling van de technische jury”, aldus Robert Van Landeghem, voorzitter van Club Prosper Montagné. “Er is, zoals de vorige jaren eveneens het geval was, ook een prijs voor de beste commis, die een week stage mag lopen in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.”

De finales van beide wedstrijden vinden plaats op maandag 2 oktober 2017 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. De winnaars en laureaat-finalisten worden ‘s avonds gevierd tijdens het banket van de Voorzitter van Club Prosper Montagné, dat doorgaat in Salons Saint Germain in Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier