Andrea Goemaere staat al 30 jaar achter tapkraanvan volkscafé Epsom in Pittem

Andrea Goemaere mag een jubileum vieren in café Epsom. "Over de verkoop mag ik niet klagen, want ik kan rekenen op heel veel vast gasten." © NS
Redactie KW

Andrea Goemaere is al 30 jaar de cafébazin die achter de tapkraan van café Epsom in de Tieltstraat staat. Ze kende al heel mooie jaren en denkt zeker nog niet aan stoppen.

Andrea is de geliefde cafébazin van haar café Epsom. Het café doet het goed en de vaste klanten zijn een echte vriendengroep geworden. Andrea doet haar verhaal : “Ik ben afkomstig van de Belgische kuststreek, van Mannekensvere, dat is een deelgemeente van de kuststad Nieuwpoort. Toen ik getrouwd was, hield ik een winkeltje open op de camping Ter Duinen in Vlissegem, De Haan. Dat deed ik heel graag, maar toen ik met een echtscheiding geconfronteerd werd, kwam ik alleen te staan. Ik was alleenstaande mama en moest mijn kinderen alleen opvoeden. Vandaar dat ik dringend een job moest zoeken. Ik kwam in de horeca terecht, eigenlijk vooral omdat ik in die richting iets zocht. Ik ging aan de slag in restaurant De Veldbloem in Geluwe.”

Hoger niveau

“Doordat ik in de horeca aan de slag kon, leerde ik meer en meer dat wereldje kennen en dat was echt wel mijn ding. Ik droomde ervan om een eigen zaak te beginnen. Mijn droom werd werkelijkheid. Ik had vernomen dat er een café over te nemen was in de gemeente Pittem. Voor mij was die streek mij totaal onbekend, maar ik wist wel dat café Epsom geen gewoon café was.”

“Toch nam ik de beslissing om mij volledig in te zetten om het café tot een hoger niveau te brengen. Ik koos ervoor om het geen andere naam te geven en daar heb ik goed aan gedaan. Ik weet nog goed toen de vroegere burgemeester Gelaude, die intussen overleden is, tijdens de opening tegen mij vertelde : dit is hier een ongewoon nachtcafé, maar jij zult erin slagen om er een echt volkscafé van te maken. Dit is mij inderdaad gelukt en ik ben er fier op.”

(NS)