André Storme uit Nieuwkerke is trots op zijn broer-coureur Lucien, die ooit Parijs-Roubaix won

André Storme bij zijn ouderlijk huis, bruine kroeg 't Groen Blad. (Foto EF)
Redactie KW

Zondag passeert Gent-Wevelgem door Nieuwkerke, het geboortedorp van Lucien Storme die als renner zijn belangrijkste overwinning behaalde in 1938, toen hij de wielerwedstrijd Paris-Roubaix won. Ook zijn broer André is een wielerliefhebber.

André Storme (87), de jongste broer van Lucien Storme, fietst nog elke dag met zijn elektrische fiets 16 km op en af naar het woon- en zorgcentrum St.-Medard in Wijtschate. Zijn vrouw Marie Masschelein verblijft er nu al 5 jaar.

Zelf was André, uit de Kemmelstraat in Nieuwkerke, net als zijn broer graag renner geworden. “Er was belangstelling van de ploeg waarvoor mijn broer reed. Het was een Franse ploeg. Maar ik spreek de taal niet en paste dan maar.” Koersen heeft André altijd wel gedaan. “Met de kermis aan de Zwinebak bijvoorbeeld waar we woonden, won ik wel eens een kermiskoers. Nu nog altijd kan ik moeilijk aanvaarden dat iemand me inhaalt met de fiets.”

Als jongste kind van een gezin van acht heeft André enorm genoten van de overwinningen van zijn broer Lucien. “Vooral na zijn overwinning in Paris-Roubaix was het op de boerderij een drukte van jewelste. Alle journalisten wilden het verhaal van mijn broer horen. Eerlijk gezegd, hard werken op de boerderij deed hij niet.”

(MDN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van 28 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier