André Herregodts sticht vzw ‘Spekkevrienden met 1 Hart’

André Herregodts sticht vzw 'Spekkevrienden met 1 Hart'. © JC
Redactie KW

Bredenaar André Herregodts heeft de vzw ‘Spekkevrienden met 1 Hart gesticht.

André Herregodts werd in 2013 met glans verkozen tot Prins Carnaval van Bredene onder de naam Spekke. Als titelvoerende ambassadeur van de carnavalstoet in Bredene maakte hij furore door alle toeschouwers op te fleuren met zakken vol snoep (spekken) die van de praalwagens werden gegooid.

Op het eind van de stoet klom hij nog op een hoogtewerker om de spectaculaire spekkenworp uit te voeren. Overal werd Prins Spekke gevraagd om een spekkenworp te doen op plaatselijke bals samen met de lokale hoogheden. Zelfs tot in Nederland werd Prins Spekke gevraagd voor zijn legendarische spekkenworpen. André sponsort jaarlijks zo’n 7.500 kg spekken voor de deelnemende carnavalgroepen aan de Bredense Carnavalstoet.

bezoekjes brengen

Omdat het succes van die spekkenworpen zo groot is heeft André beslist om een vereniging op te starten en zich te laten bijstaan door mensen over heel Vlaanderen om zo geïntegreerd te geraken in de carnavalswereld.

De bedoeling is ook dat de ‘Spekkevrienden met 1 Hart’ bezoeken zal brengen aan bejaarden -en rusthuizen, instellingen voor mensen met een beperking en kinderafdelingen in ziekenhuizen samen met de plaatselijke hoogheden van de carnavalsverenigingen.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier