‘Anderlechtbabe’ uit Stasegem geeft zondag de aftrap tegen Club Brugge: “Mooiste dag van mijn leven”

© BELGA
Redactie KW

Tessa Planckaert (19) uit Stasegem bij Harelbeke draagt haar verse titel op aan haar overleden mama. “Ze was een hevige supporter van Anderlecht. Sinds haar dood zit ik op haar plekje in de tribune”, zegt Tessa, die zondag de aftrap mag geven in het Constant Vanden Stockstadion.

“Alle vrouwelijke fans die interesse hadden om verkozen te worden, mochten een foto doorsturen waarmee ze aantoonden dat hun hart voor paars-wit klopt”, zegt Tessa. “Ik heb een foto doorgestuurd van de kampioenenviering in 2014. Ik zat op een vriend zijn schouders toen ik werd gefotografeerd. Die foto verscheen op de voorpagina van De Morgen.” Met deze foto schopte Tessa het ook tot bij de drie finalistes. Daarna kreeg ze de opdracht om een filmpje te maken waarin ze moest vertellen waarom ze de titel van Anderlechtbabe verdient. “Ik heb toen verteld over mijn mama Jocelyne Hugelier die haar passie voor Anderlecht aan mij heeft doorgegeven. Zes jaar geleden, op 23 augustus 2010, is ze op 52-jarige leeftijd gestorven aan kanker. Sinds haar dood heb ik haar plekje ingenomen op de tribune, naast mijn papa, in vak E14.”

Als kersvers gezicht van Anderlecht maakt Tessa nu zondag al meteen haar ultieme droom waar. “Ik mag de aftrap geven voor de match tegen Club Brugge. Ik kon het niet geloven toen ik dinsdag een telefoontje van de club kreeg. Ik begon te wenen. Zondag wordt de mooiste dag van mijn leven. Ik kijk ernaar uit om samen met de spelers op het veld te staan. Mijn mama zou zo trots zijn op mij. Dat weet ik zeker. Ik hoop dat ze kan meekijken van bovenuit. Als ik zondag op de middenstip sta, zal ik overweldigd zijn, maar ook maar aan één ding denken: mijn heldin, mijn mama.”

(NVH – Foto a-Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier