Anastasya Chernook schuwt geen enkel taboe in haar vlogs

© Anastasya Chernook

Ze toont op haar vlogkanaal haar leven. De glamoureuze, maar ook de minder glamoureuze kant ervan. En daarbij schuwt ze geen enkel taboe. “Alleen over politieke kwesties hou ik mijn mond.”

Anastasya Chernook (24) is afkomstig uit Aartrijke, woonde daarna enkele jaren met haar vriend René Degroote in Knokke en verhuisde in november 2017 naar Zwevezele, weer naar de roots van René. “Al is het van allebei onze droom om ooit nog naar Los Angeles te verhuizen”, begint Anastasya, die in het dagelijkse leven de kost verdient als marketing en branding consultant, creator en beauty influencer. Een hele mond vol dus. “Kort uitgelegd komt het erop neer dat ik de marketing en branding uitwerk en de social media verzorg voor mijn klanten. Het hoogwaardige cosmeticamerk Juliette Armand en schoonheidssalon Nutri Science Clinic in Brugge zijn bijvoorbeeld twee van mijn klanten.”

Boost door vlogmas

Als (beauty) influencer is Anastasya actief op social media, meer bepaald op Instagram maar ook op YouTube. Ze heeft er haar eigen vlogkanaal met ondertussen al 65 vlogs afkorting voor video webblog. “Op mijn vijftiende ben ik beginnen bloggen. Mijn eerste blog Mixxed Culture haalde destijds gemiddeld 1.000 bezoekers per dag. Ik ben altijd erg actief gebleven op social media en vorig jaar in maart ben ik beginnen vloggen. Maar mijn vlogkanaal kreeg pas echt een boost vorig jaar in december. Toen deed ik een vlogmas: in de aanloop naar Kerstmis elke dag een vlog posten. Sindsdien vlog ik meer.”

Haar vlogkanaal is populair en een vlog haalt gemiddeld 2.500 kijkers, toch zou het van Anastasya nog wat meer mogen zijn. “Maar Vlaanderen is de VS of Nederland niet, waar vloggers veel populairder zijn. Hier bij ons zijn er slechts een drietal populaire vloggers in mijn genre.”

“Mensen bekijken wel je vlogs, maar ze geven ze daarom geen like, iets wat ze in andere landen veel vlotter doen. Hier is het net alsof mensen soms een beetje beschaamd zijn om toe te geven dat ze je vlog leuk vinden. En dat vertaalt zich natuurlijk naar samenwerkingen. Al hoor je mij daar zeker niet over klagen, maar hier in Vlaanderen kan je niet het grote geld verdienen met een vlog. Ik promoot trouwens niets wat niet bij mij past. De mensen hebben dat meteen door als je dat wel doet. En het is ook niet omdat ik een product opgestuurd krijg, dat ik het gratis zal promoten. Een loodgieter betaal je toch ook niet met een appel?!”

Op haar vlog kan je haar glamoureuze reilen en zeilen volgen, maar ook de weg daar naartoe. “Dat was eigenlijk initieel de reden waarom ik ben beginnen vloggen. Mensen, en dan vooral meisjes, zien niet allemaal doorheen die mooie foto’s waarmee we dagelijks op Instagram en zo geconfronteerd worden. Om te tonen dat daar veel meer achter zit, ben ik mijn vlog begonnen. Mijn volgers zien mij wanneer ik opsta, niet geschminkt ben, thuiskom van het sporten en als ik ‘s avonds laat nog aan het werk ben. Geloof me: op die momenten komt er weinig glamour aan te pas.”

“Maar anderzijds toon ik ook wel de mooie dingen in mijn leven: uitstappen, reizen, make-uptutorials, mijn buit als ik uit shoppen ben geweest en natuurlijk ook mijn vrienden en familie. Of zij dat leuk vinden om te figureren in mijn vlog? Ja hoor, ik weet tot hoe ver ik mag gaan.”

Haar vriend René krijgt dikwijls een iets prominentere rol in de vlogs, maar ook haar 17-jarige broer Daniël wordt dikwijls eens ten tonele gevoerd. “Mijn broer en ik zijn twee handen op één buik. Hij helpt mij graag een handje, maar het zou natuurlijk nog veel leuker zijn als hij ook mijn vlogs zou bewerken”, knipoogt Anastasya. “Daniël wordt op school en op zijn werk trouwens ook wel eens aangesproken over de vlog. En ook de meisjes zijn fan!”

“Mijn volgers zijn vooral meisjes en vrouwen tussen 18 en ver in de 30, maar ook mannen kijken. Omdat het overgrote deel van mijn volgers vooral geïnteresseerd is in mijn dagelijkse leven, vlog ik in het Nederlands. Maar sinds kort heb ik ook een Engelstalig vlogkanaal, waarop ik me dan meer toespits op onder meer make-uptutorials.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier