An Lemmens bezoekt nieuwe kattenlounge in asiel De Leiestreek

Veerle Debaillie en An Lemmens tussen twee medewerkers van het dierenasiel. © GVZ
Redactie KW

Zondagnamiddag bracht An Lemmens een bezoek aan de kattenlounge in het dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. De lounge werd dit weekend officieel geopend.

Al enkele jaren bestaat de mogelijkheid om met een asielhond te gaan wandelen. De ervaring leert dat dit de adoptiekansen van de honden ferm verhoogt. Maar op dat gebied bleven de asielkatten wel wat achter… praktisch is het ook onmogelijk om hen een uitje te bezorgen. Maar in Engeland leerde men het concept van een kattenlounge kennen en na twee jaar voorbereiding kon men dit weekend in het asiel een eigen kattenlounge openen.

“Het is een soort salonruimte waar bezoekers in de namiddag samen met onze katten tijdschriften en boeken kunnen (voor)lezen, ‘cat channel’ bekijken op televisie en vooral veel knuffelen”, verduidelijkt Veerle Debaillie van het asiel. Men hoopt zo de adoptiekansen van de katten te verhogen. “Misschien zijn we wat overmoedig, maar wij denken dat dit het vinden van een nieuwe thuis voor onze logés gaat vergemakkelijken, hun verblijf wat aangenamer zal maken en ook de socialisatie, waar onze vaste medewerkers vaak weinig tijd voor over hebben, zal bevorderen.”

Zondagnamiddag kon het publiek kennis maken met de lounge. Ook VTM-presentatrice An Lemmens kwam een kijkje nemen en zag dat het goed is. In het asiel in Zwevegem vangt men jaarlijks zowat 400 honden en 500 katten op.

(GVZ – foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier