Amerikaanse steak en Belgische frieten tijdens ‘do the line dance’ op nationale feestdag

Redactie KW

Voor het vijfde jaar op rij vond in Veurne ‘do the line dance’ plaats.

Het feest met vooral cowboys begon om 10 uur ‘s morgens en duurde tot na 19 uur. Volgens de organisatoren waren er ‘s middags al 180 hongerigen, die genoten van (Amerikaanse) steak met (Belgische) frieten. Op dat ogenblik waren de countryzanger en zangeressen al opgewarmd voor een dag vol ambiance, net als de mensen die waren gekomen om country- en linedance te dansen. In de loop van de namiddag daagden nog zo’n 300 belangstellenden op, vooral door het zonnige weer.

Omstreeks 18 uur werden Christine Vanhessche alias Jimmie be en Chris Vanhauwermeiren alias Bill Earp van de organiserende ‘Westhoek Texas Rangers’ respectievelijk aangesteld tot sheriff en marshall. Na deze plechtigheid losten de cowboys, tijdens de dixie drie schoten met alarmpistolen… in de dansvloer. De dixie herinnert aan de Amerikanen die sneuvelden tijdens hun vrijheidsstrijd in het midden van de 19de eeuw.

De organisatoren konden genieten van prachtig weer en een grote opkomst. Aan cowboys was er vandaag in dit vredige Veurne deze dag geen gebrek.

(JP)