Amerikaanse brandweerwagens in de straten van Zwevegem

Redactie KW

Zaterdag werden Amerikaanse brandweerwagens opgemerkt in het centrum van Zwevegem. Ze waren op weg naar het verjaardagsfeest van de brandweer, die 80 kaarsjes mag uitblazen, en het Rode Kruis, dat zijn 75ste verjaardag viert.

Zondag wordt er samen gevierd met een groots evenement dat de naam Safety’vent meekreeg. Heel wat instanties verlenen hun medewerking. “We konden een grote hoeveelheid lokale, nationale en zelfs internationale voertuigen van zowel het Rode Kruis als de brandweer naar Zwevegem halen. Er zijn zelfs enkele Amerikaanse brandweervoertuigen te bezichtigen”, aldus Tom Vancauwenberghe van de organisatie. Verder is er medewerking van de politie, de hondenbrigade, is er een touwenparcours, kan de duiktank bezocht worden en staat er een Skywatcher die de mensen op grote hoogte brengt.

“Rond 13.30 uur verwachten we de landing van de mugheli en we brengen ook nog even de medische hulpverlening uit de Tweede Wereldoorlog in beeld. De re-enactmentgroepen Kansas Boys en MHVCG Yeomanry bouwen een veldhospitaal en laten verscheidene voertuigen van toen zien.”

Rond 80 jaar brandweer Zwevegem werd ook een mooi geïllustreerd boek uitgegeven. Tenslotte is er ook nog muziek met Flanders Red Cross Pipe Band en de Verenigde Brandweermuzikanten. Het Safety’vent heeft plaats op Transfo en duurt tot zondagavond 18 uur.

(GJZ – foto GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier