Amelieke en Geert Bossuyt kweken zwaarste pompoenen van Pittem en omstreken

09/10/16 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:24

Tijdens de pompoenweging georganiseerd door Tuinhier werd een pompoen gewogen van maar liefst 341 kg.

Amelieke en Geert Bossuyt kweken zwaarste pompoenen van Pittem en omstreken

Een stevige pompoen van net iets meer dan 340 kilogram zorgde voor de overwinning voor Amelieke Bossuyt. © Nele

De pompoenweging ging door op de terreinen van Chris Van Essche in Egem. Er kwamen heel wat mensen af met hun pompoen waaronder een aantal heel grote en zware exemplaren. Naast het pompoenwegen konden de aanwezigen een babbeltje slaan in de dranktent of een snack eten. De pompoensoep ontbrak niet en viel in de smaak. De kinderen konden zich warmspringen op het springkasteel.

Toen de winnaars bekend gemaakt werden bleek dat de familie Bossuyt van Pittem een berg reuze pompoenen kan kweken. Amelieke Bossuyt werd de winnaar met haar pompoen van 341 kg. De twee plaats ging naar haar papa Geert Bossuyt met een pompoengewicht van 329 kg. De derde plaats ging naar de vroegere winnaar Alexander Vanlaere met een pompoen van 248 kg.

(NS/ foto Nele)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: