Ambulanciers voeren actie aan stadhuis van Harelbeke

25/06/16 om 11:12 - Bijgewerkt om 21:19

Zaterdagmorgen hebben de ambulanciers van de dienst 100 van Harelbeke ter hoogte van het Harelbeekse stadhuis actie gevoerd.

Ambulanciers voeren actie aan stadhuis van Harelbeke

Zaterdagmorgen hebben de ambulanciers van de dienst 100 van Harelbeke ter hoogte van het Harelbeekse stadhuis actie gevoerd. © LOO

Vanaf 1 juli verandert er een en ander waar ze niet mee akkoord gaan. Zo zouden vanaf 1 juli de ambulanciers bij een oproep tussen 19 uur 's avonds en 7 uur 's morgens niet meer vanuit de kazerne, maar van bij hen thuis moeten vertrekken. De ambulanciers vrezen dat zo mensenlevens in gevaar komen omdat de bewoners langer zullen moeten wachten op een ziekenwagen.

Vrijdag nam de zoneraad van Fluvia (zoneleiding en burgemeesters) die beslissing omwille van aangekondigde besparingen. Dit moest voor 1 juli echter door het college al dan niet goedgekeurd worden. Nog andere redenen van het protest zijn niet een correcte verloning en niet correct aanrekenen van gepresteerde uren.

(PVH)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie van Kortrijks Handelsblad van 1 juli

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!