Alweer problemen aan Kruispoortbrug in Brugge: verkeerslicht blijft amper enkele seconden groen

Doorgaand verkeer heeft sinds de heropening van de brug amper tijd om door het groen te rijden. © MM
Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer stuurt vrijdag een aannemer naar de nieuwe Kruispoortbrug in Brugge om een aanhoudend probleem met de verkeerslichten aan te pakken.

Doorgaand verkeer heeft sinds de heropening van de brug amper tijd om door het groen te rijden. Na amper enkele seconden schiet het licht opnieuw op rood. “We weten voorlopig niet wat het exacte probleem is”, zegt Eveline Vandecaetsbeek van AWV.

Dan ís er eindelijk een nieuwe Kruispoortbrug, laten de verkeerslichten het afweten. Al de hele week stropt het verkeer op doordat er bij groen licht amper tijd is om door te rijden. Vijf, maximum zes seconden krijgen de bestuurders om door te rijden. Daarna slaat het verkeerslicht onherroepelijk terug op rood voor enkele minuten. Het Agentschap Wegen en Verkeer is ondertussen op de hoogte van het probleem en zoekt naar een oplossing.

Vermoedelijk technisch probleem

Vrijdag komt er een aannemer ter plaatse om de situatie te onderzoeken. “Het is vermoedelijk een technisch probleem bij de afstelling van de verkeerslichten. Al hebben we er op dit moment absoluut geen duidelijkheid over. We weten ook niet wanneer het opgelost zal zijn”, zegt woordvoerster Eveline Vandecaetsbeek.

De heropening van de Kruispoortbrug na 15 maanden miserie blijft zo voor ophef zorgen. Begin deze week nog bleven de slagbomen dicht en de verkeerslichten die waarschuwen bij het passeren van een boot bleven op rood staan. Dit nieuw probleem staat daar volledig los van. Het gaat nu om de verkeerslichten die het doorgaand verkeer regelen. Bij heel wat bestuurders lokt het wachten alvast frustratie uit. Zeker als er fietsers moeten oversteken, kunnen er bij momenten maximum twee auto’s per keer door. Op drukke momenten zorgt dat voor stroef verkeer. “We doen er alles aan om de situatie zo snel mogelijk op te lossen”, besluit Vandecaetsbeek.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier