Alveringem toont zich solidair met kleine Amy

© AB
Redactie KW

Het benefiet voor Amy Van Impe uit de Alveringemse deelgemeente Leisele is een succes. Zeshonderd mensen kwamen het meisje steunen door in Alveringem spaghetti te gaan eten.

De familie Derycke organiseerde op zondag 15 maart een groots eetgebeuren met verschillende optredens in de Alveringemse sportzaal Rethorica, om nu al wat geld in te zamelen voor een dure operatie die Amy eventueel vanaf haar achtste levensjaar zal ondergaan. Amy is zonder rechteroor geboren en die operatie moet een oor construeren.

“We zijn heel blij dat dit zo’n succes is”, reageert mama Shana Derycke. “Dit was voor ons een grote organisatie, maar dankzij de vrijwillige inzet van ongeveer dertig medewerkers verloopt alles goed. De deuren gingen pas open om 11.30 uur maar om 10.30 uur stonden de eerste sympathisanten al te wachten op de komst van zanger Davy Gilles. Dank ook aan de Leiselse Carnavalvrienden die ons 250 euro schenken en vzw De Helpende Hand, die dankzij de opbrengst van de lukkenverkoop op de kerstmarkt in Fortem en de huis-aan-huisverkoop van lukken door Kristof Vandenabeele ons eveneens een cheque van 250 euro schonk. Als alle kosten verrekend zijn, zullen we aan de bevolking bekend maken hoeveel dit benefiet heeft opgebracht. Want dat mogen alle mensen die ons gesteund hebben, zeker en vast weten.”

(AB – foto AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier