Alveringem moet peperdure rekening van brandweer toch betalen

Redactie KW

Nu de rechter in kortgeding zich onbevoegd verklaart om de zaak te beoordelen, staat vast dat op vrijdag 14 november de dienst van de gouverneur het bedrag van 449.314,12 euro van de gemeentelijke rekening van Alveringem haalt.


Pech dus voor de gemeente Alveringem die haar hoop had gesteld in de rechter in kortgeding om deze grote som geld alvast tot aan de uitspraak door de Raad van State op de gemeentelijke rekening te kunnen houden. Maar de rechter liet vorige week weten onbevoegd te zijn.

“Uiteraard zal het geld tegen 14 november beschikbaar zijn”, zegt burgemeester Gerard Liefooghe. “Vanzelfsprekend zal deze tegenslag zijn weerslag hebben op wat we in de toekomst beslissen en kunnen doen. Maar als burgemeester wil ik vooral rustig blijven, geen paniek zaaien en het overzicht behouden. De uitspraak door de Raad van State kan immers nog jaren duren”.

De tweede schijf van de brandweerafrekening voor de jaren 2011 tot en met 2013 wordt wellicht in de loop van volgend jaar geïnd. Het feit dat de tweede schijf over slechts drie in plaats van over vijf jaren gaat, wil trouwens niet automatisch zeggen dat het tweede bedrag kleiner zal zijn dan de huidige 449.314 euro. Dat hangt af van het feit of de beroepskorpsen waar Alveringem onder valt – Veurne, Oostende en Brugge dus – tussen 2011 en 3013 hoge of minder hoge kosten hebben gemaakt.

(AB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust