Almaar meer Kortrijkzanen nemen na crematie urne mee naar huis

19/05/17 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:10

Kortrijkzanen worden almaar vaker gecremeerd: bij twee op drie overlijdens wordt er gekozen voor crematie. Bovendien neemt een familielid de urne met de assen van de overledene meer en meer mee naar huis. In 2015 in 99 gevallen, vorig jaar zelfs 100 keer. Joël Devos is een van hen. "Mijn Rosa is zo nog altijd bij mij en heeft in mijn flat een ereplaats gekregen", vertelt hij.

De dienst burgerzaken van stad Kortrijk maakt elk jaar een lijvig rapport op met tal van gegevens. Onder meer het aantal crematies en kistbegravingen staat erin vermeld. "In 2011 waren er in Kortrijk meer kistbegravingen dan crematies", legt schepen van Mensen Arne Vandendriessche (Open VLD) uit. "Respectievelijk 369 en 363. Daarna is dat veranderd, onder meer door de opening van het crematorium Uitzicht. In 2012 waren er 511 crematies en 376 kistbegravingen van Kortrijkzanen, vier jaar later al 611 crematies en 345 kistbegravingen. Zowat twee derde van de overleden Kortrijkzanen wordt dus gecremeerd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!