Allfin neemt prestigeproject The White in Oostende over van Groep Sleuyter

Redactie KW

Dat bevestigen Sleuyter en Allfin woensdag. Groep Sleuyter gaf enkele weken geleden nog aan op zoek te zijn naar een partner, gezien er wat liquiditeitsproblemen zijn.

Alffin heeft met Sleuyter en Belfius Immo de akkoorden getekend rond de overname van een optie op gronden waar een van de meest grootschalige vastgoedprojecten van de Belgische kust moet komen, namelijk The White. Het gaat om een integrale overname van de optie die in handen was van Groep Sleuyter.

De jongste maanden werkte Allfin al intensief samen aan de optimalisatie en fasering van het project. Allfin geeft meteen mee dat het verder wil samenwerken met Sleuyter en hoopt mede daardoor snel een bouwvergunning te bekomen en de eerste fase te lanceren.

“Een groeikwaal van een groeibedrijf”

Voor Sleuyter is dit goed nieuws. De voorbije weken kwam aan het licht dat er tijdelijke werkloosheid en een liquiditeitstekort zijn in de bouwtak van het bedrijf. “Een groeikwaal van een groeibedrijf”, meent Sleuyter. Sleuyter gaf toen al aan dat te zoeken naar een partnerschap voor het omvangrijke en prestigieuze kustproject.

Ook Allfin uit zijn tevredenheid. “Onze groep is zeer enthousiast over dit project. Dit kadert in onze expansie- en diversificatiestrategie. Allfin is één van de meest toonaangevende ontwikkelaars in Brussel en Luxemburg, voor kantoor-, residentiële en gemengde, grootschalige binnenstedelijke ontwikkelingen. Met The White zijn we nu ook aan de middenkust aanwezig. Onze knowhow en expertise wensen we ten volle te benutten in dit project, dat meer dan 100.000 vierkante meter bovengrondse constructie zal omvatten”, meent ontwikkelingshoofd Karim Zouaoui. “We zijn dan ook verheugd te kunnen bouwen op de expertise en lokale verankering van groep Sleuyter, waarmee we in de komende maanden onze samenwerking zullen uitwerken.”

(BELGA)