Alles voor eeuwige roem (en het goeie doel): Jeannick en Tom willen 200.000 sokken ophangen

Jeannick Bauwens en Tom Clauw gaan voor een wereldrecord. (Foto ZB)
Redactie KW

Als het van Jeannick Bauwens en Tom Clauw afhangt, breken ze in juli volgend jaar het wereldrecord sokken ophangen. Met 200.000 sokken willen ze de absolute recordhouder worden.

Jeannick Bauwens is medewerker van vzw De Helpende Hand. “Het was de bedoeling om met de vzw iets groots te doen en met medewerking van enkele mensen van Leke leek een aanval op het wereldrecord kousen aan de waslijn hangen wel iets voor ons”, lacht Jeannick. Vorig jaar verkocht hij koeken voor het goede doel én werd hij door onze lezers uitgeroepen tot Krak van Zonnebeke. “Het was een heel mooi moment en voelde enorm goed aan. Voor de nieuwe actie met de sokken doe ik voor onze regio een beroep op mijn neef Tom Clauw.”

Als mijn oom zich voor iets inzet, weet ik dat ook meestal lukt

Tom woont in de Oude Kortrijkstraat in Beselare en is getrouwd met Silke Deprez. “Ik ging meteen akkoord”, vertelt Tom. “Als mijn oom zich voor iets inzet, weet ik dat ook meestal lukt.” Het huidige record staat op naam van een Duitse ploeg met een 40.000 sokken. “We willen dat record verpulveren”, gaat Jeannick verder. “Daarom hebben we als doel 200.000 stuks. We hebben al verschillende oproepen gelanceerd, briefjes uitgedeeld… en de respons is heel groot. Van basketbalploeg Oostende en van Club Brugge kregen we een mooie collectie die we achteraf zullen veilen. Als alles zo blijft lopen, kunnen we met zekerheid zeggen dat we het record zullen halen, maar we willen nu absoluut naar 200.000. Het zijn allemaal kousen en sokken, nylonkousen komen niet in aanmerking.”

In het weekend van 22, 23 en 24 juli zullen de sokken opgehangen worden. “Dit zal gebeuren onder toezicht van een deurwaarder en de sokken mogen 1 cm van elkaar hangen”, legt Tom uit. “De draad moet overal dezelfde hoogte hebben. Als de 200.000 stuks bereikt worden, zal de waslijn niet minder dan 14 kilometer bedragen. Wie sokken hangt, moet ook wasknijpers hebben. Door mijn oom hebben verschillende firma’s al wasknijpers gesponsord of geschonken zodat ook dat geen probleem mag zijn.” De opbrengst van de het recordweekend gaat naar de vzw De Helpende Hand en de jeugdwerking Jong Leke. De actie gebeurt over heel Vlaanderen.” Wie sokken of wasknijpers wil geven, zal door Jeannick en Tom met open armen ontvangen worden.

(NVZ)