Allerlaatste Ieperse Stadsfestival kent enorme bijval

Raymond van het Groenewoud toonde nog maar eens dat hij een topper is. © Foto EG
Redactie KW

Zaterdag werd een punt gezet achter het Stadsfestival dat 30 jaar geleden voor het eerst werd gehouden. De belangstelling was enorm.

Scrappy Tapes, de groep rond Jochen Degryse en Matthias Van Snick, trapte de allerlaatste editie af. Inspiratie voor hun vintage swamp-garage-roots-blues sound haalden ze uit de blues van de jaren ’30 en de rockabilly van de jaren ’50 en ’60. Het merendeel van de aanwezigen was wel gekomen voor Raymond van het Groenewoud die moeiteloos de Grote Markt in lichterlaaie zette. Raymond bewees eens te maar dat hij een graag geziene gast is in Ieper. Hij bracht een sfeervolle mix van nieuwe parels en hits die garant staan voor feest, maar ook onsterfelijke en breekbare nummers.

Alternatief

K’s Choice, de band van Sarah en Gert Bettens, borduurde verder op de schwung die Raymond op de massa had losgelaten. De Antwerpse broer en zus putten uit hun nieuw rockalbum. No-nonsense pop en rock die probleemloos oude en nieuwe fans overtuigde. Qua publieke belangstelling moest het Stadsfestival niet onderdoen voor het al druk bijgewoonde Ieper Zingt op vrijdagavond, integendeel. Het Stadsfestival verdwijnt in zijn huidige vorm maar volgens schepen Jef Verschoore wordt gezocht naar een ander en volwaardig alternatief, omdat Ieper gewoon houdt van gratis bij te wonen festivals.

(EG)