Allereerste flatbewoner Marie-Louise trakteert haar buren

13/07/17 om 08:13 - Bijgewerkt om 08:45

Marie-Louise Delameilleure uit Bissegem vierde haar 90ste verjaardag samen met haar medebewoners van serviceflats Rietveld in Bissegem.

Allereerste flatbewoner Marie-Louise trakteert haar buren

Marie-Louise Delameilleure vierde haar 90ste verjaardag met een goede tas koffie en een lekker stukje taart. © ED

Marie-Louise Delameilleure is 90 jaar geworden. Ze was de allereerste bewoner van één van de assistentiewoningen naast woonzorgcentrum Biezenheem in 1996. "Ik heb dus alle andere bewoners weten toekomen", zegt ze. Marie-Louise trakteerde al haar medebewoners op haar verjaardag met taart.

Marie-Louise baatte jarenlang kranten- en rookwarenwinkel 'Lagae' uit in de Gullegemsesteenweg in Bissegem. Van toen het woonzorgcentrum zijn deuren opende - dat was het jaar na de opening van de assistentiewoningen - bemande Marie-Louise twee keer per week als vrijwilliger de cafétaria van Biezenheem. Ze deed ook jarenlang boodschappen voor verschillende bewoners van flatjes en het woonzorgcentrum. Ze is als het ware altijd een vaste waarde geweest bij serviceflats Rietveld, waar ze nog altijd woont.

(EDB - foto/video EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!