Alleenstaande moeder uit Poelkapelle moet droomhuis verkopen

Redactie KW

Joni Vanpeteghem (27) woont met haar drie kinderen Elias (6), Lily (3,5) en Liam (2) in de Wallemolenstraat in Poelkapelle. Wegens financiële problemen moet ze haar woning verkopen.

‘Lieve vrienden, dit weekend heb ik een zware beslissing moeten nemen. Ik ga verhuizen, want ik kan dit huis niet meer afbetalen. De hele lening moet ik op mijn eentje aflossen, want anders verkoopt de bank het huis openbaar. Daar ik nu al in de schulden zit, verkoop ik het huis. Het huis moet zo snel mogelijk verkocht worden. Ik kreeg voor een tweede keer een aanbod van een sociale woningmaatschappij en kon dit niet meer weigeren, anders werd ik van de lijst geschrapt. In februari mag ik al in het huis. Dus jullie begrijpen dat mijn huis zo snel mogelijk verkocht moet worden. Willen jullie dit bericht zoveel mogelijk delen? Ik ben heel blij dat ik hier zo lang mocht wonen in mijn huis, maar ik moet het nu jammer genoeg verlaten. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie, bel me dan gerust op het nummer 0494 81 90 84’. Dat was de hulpkreet die Joni Vanpeteghem onlangs op Facebook gooide.

De Heer

“Iets dergelijks overkomen, doet je droomwereld instorten”, vertelt Joni. “Gelukkig ben ik diepgelovig en kan daaruit de moed putten om verder te gaan, onder de bescherming van de Heer. Momenteel zit ik in volle examenperiode bij mijn studies voor onderwijzeres en tegelijk wil ik de kinderen ook geven waar ze recht op hebben, namelijk een menselijk bestaan. Gelukkig dat het OCMW en de voedselbank er zijn, om ons uit de nood te helpen.”

(RB – foto RB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.