Alle externe organisatoren van evenementen in Heuvelland betaalden mooi de rekening

Redactie KW

De gemeente Heuvelland nam begin dit jaar de maatregel om aan elke organisator van grote evenementen van buiten de gemeente een bijdrage te vragen om te organiseren.

Het ging voornamelijk over wielerwedstrijden. Nu alle grote koersen uit Heuvelland zijn verdwenen heeft elke organisator betaald. “Alle organisatoren van buiten de gemeente die een sportevenement organiseren en werden aangeschreven hebben de bijdrage betaald,” weet de schepen Wieland De Meyer.

Voor de koersen tijdens de week werd 300 euro betaald, de koersorganisatoren in het weekend betaalden 500 euro. Deze bedragen worden nu in een evaluatieronde meegenomen en zouden naar volgend jaar toe wellicht kunnen verhoogd naar respectievelijk 500 en 750 euro, waarna de prijs zou gefixeerd worden. Er kwam tegen de betaling voor de doortocht van de koersen heel wat reactie. Uiteindelijk heeft elke koersorganisator betaald, ook Luc Demeere van de Kattekoers.

“Wellicht de laatste in de rij, maar na overleg met de bestuursploeg en het navragen bij bepaalde instanties deden we dat toch. Op dit moment hebben we over onze volgende editie nog niet echt nagedacht. Maar de Kattekoers blijft zeker kiezen voor een passage door Heuvelland.” De Heuvellandse organisatoren betalen niet om een evenement te organiseren. Er werd voor de buurgemeenten Reningelst en Mesen een speciaal reglement opgemaakt. Ook zij betalen niet voor een doortocht in Heuvelland. “Het betreft dan ook meestal jeugdkoersen,” besluit De Meyer.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier