Alle asielzoekers zijn opnieuw vertrokken uit domein Merkenveld

Woensdag zijn de laatste asielzoekers vertrokken uit het tijdelijke opvangkamp in het Hopper Jeugdverblijf in Merkenveld.

“Dinsdagnamiddag om 14 uur en woensdag om 14 uur zijn twee bussen met asielzoekers vertrokken richting Lommel. Of dit voor deze mensen opnieuw een voorlopige oplossing is of niet, weet ik niet”, aldus burgemeester Annick Vermeulen.

De eerste asielzoekers arriveerden dinsdag 5 januari en zijn dus twee weken later weer vertrokken. “De gemaakte afspraken werden correct nageleefd. De Hopper wordt nu weer verhuurd, maar of het centrum in de toekomst nog zal gebruikt worden voor tijdelijke opvang van asielzoekers weten wij niet. Het gemeentebestuur werd de vorige keer ook pas op het laatste ogenblik op de hoogte gebracht door het kabinet van minister Theo Francken. Maar voorlopig hebben wij geen weet van nieuwe plannen.”

Foto’s nemen

De vrees van sommige buurtbewoners dat de asielzoekers voor overlast zouden zorgen was onterecht. “Er zijn geen incidenten geweest, wel enkele meldingen. Asielzoekers die voor een ongemakkelijk gevoel zorgden in winkels of die foto’s namen in straten. Maar dat laatste doen wij natuurlijk ook als wij op reis gaan. Iedere melding werd behandeld door de politie. De communicatie tussen de politie, het Rode Kruis het gemeentebestuur verliep trouwens heel vlot. Positief was ook dat jonge krachten uit de buurt van De Hopper zich spontaan aanboden in het opvangcentrum voor kinderanimatie”, besluit de burgemeester.

(BC – Foto a-MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier