Alle 159 bewoners van WZC Heilige Familie in Deerlijk in nieuwbouw

De drukte van de verhuis naar de nieuwbouw van het woonzorgcentrum. © MV
Redactie KW

Het was zaterdag druk in Deerlijk bij de verhuis van een groep van 51 bewoners naar hun nieuwe kamer. “Hiermee is de verhuis voor de bewoners van ons WZC voorbij”, vertelt directeur Johan Wastijn.

Het woonzorgcentrum in het centrum van Deerlijk onderging de laatste drie jaren een metamorfose. In verschillende fasen kwam er een nieuwbouw die thans zo goed als afgewerkt is. “Wij hebben eigenlijk al een beetje ervaring in het verhuizen. In mei 2015 konden de eerste bewoners in de nieuwbouw. Alles wordt door het personeel keurig voorbereid en er zijn concrete afspraken met de families. De verhuis is per bewoner getimed zodat alles vlot kan verlopen.”

Er zijn aan het nieuwe WZC nog twee belangrijke zaken te realiseren. “Vooreerst de start van de omgevingswerken met groen en 90 parkeerplaatsen en dan het slopen van het huidige voorgebouw, vanaf de nieuwbouw tot en met de cafetaria.”

Voor de meeste verhuizers was het zaterdag even slikken. Lucien Naessens (96): “Ik heb vannacht niet goed kunnen slapen. Ik hoop dat het meevalt in mijn nieuwe kamer. Binnenkort is het 11 november. Ik ben oud-strijder maar weet niet of ik er nog zal geraken voor de herdenking”, vertelt hij terwijl hij door zoon Rik en schoondochter Ann begeleid wordt naar zijn nieuwe kamer.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier