Alcoholverslaafde uit Brugge krijgt levenslang rijverbod

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Marc V. (60) uit Brugge is zijn rijbewijs levenslang kwijt. En dat lijkt logisch, want veel bonter had hij het moeilijk kunnen maken. Het feit dat hij gisteren zijn kat naar de rechtbank stuurde, hielp hem uiteraard ook niet bepaald.

De man lag in maart stomdronken in zijn wagen op het midden van de rijbaan te slapen. Naast hem lag een lege fles whisky en hij was zodanig boven zijn theewater dat hij in zijn broek geplast had. Toen de politie hem wakker maakte, slaagde hij er bovendien pas na enkele pogingen in om zijn deurklink te vinden en zo de deur te openen. De politie kwam de dronkaard eerder toevallig op het spoor. Een patrouille kwam van de snelweg in Oostkamp gereden en wilde naar het centrum rijden. Ze merkten een opstopping en zagen al snel dat de stilstaande BMW in het midden van de weg die veroorzaakte. De motor draaide en de bestuurder lag met zijn hoofd op het stuur te slapen. Pas na enkele keren kloppen op het raam werd de man wakker. De lege fles whisky en de natte broek verraden wat er aan de hand was.

Bijna dodelijk

Omdat de man de politieagenten gewoon stilzwijgend aanstaarde, duwden ze zijn wagen van de weg op een parkeerstrook. Tijdens dat manoeuvre viel de dronken man alweer in slaap. Hij werd naar de burelen overgebracht en kon daar uiteindelijk toch een ademtest afleggen. Daarbij werd het vermoeden van de politie bevestigd, want hij had maar liefst 3,34 promille – een bijna dodelijke hoeveelheid – alcohol in zijn bloed. Toen zijn gsm op het politiebureel meerdere keren rinkelde, namen de agenten op. Het bleek zijn kameraad te zijn die hem aan het opwachten was. Die wist de agenten te vertellen dat Marc V. in behandeling was voor een alcoholprobleem.

Wagen ook niet gekeurd

De man moest zich gistermorgen voor zijn fratsen in de politierechtbank verantwoorden maar stuurde zijn kat. Hij werd dan ook bij verstek veroordeeld voor het dronken sturen en omdat zijn wagen niet gekeurd was. Hij kreeg een boete van 4.800 euro, waarvan 1.600 euro voorwaardelijk, en een rijverbod van drie maanden. Omdat de man ook duidelijk alcoholverslaafde is, gaf de politierechter hem ook nog een levenslang rijverbod.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier