Alain Bruyneel doet juwelierszaak in Izegem van de hand

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Juwelier Bruyneel, al ruim veertig jaar een begrip in Izegem en omstreken, krijgt straks nieuwe zaakvoerder. Alain Bruyneel wil de familiezaak van de hand doen om zich volledig op Onegym in Emelgem toe te spitsen. “De combinatie is echt moeilijk vol te houden”, zegt hij.

Juwelier Bruyneel is al decennia lang een vaste waarde in het Izegemse straatbeeld en met Alain staat sinds 1997 de tweede generatie achter de toonbank. Sinds 1 januari 2016 runt de man ook Onegym in Emelgem en werkt hij haast de klok rond. “Ik kwam hier vrijwel dagelijks trainen en toen ik vernam dat de zaak over te nemen was, had ik meteen interesse. Ik wilde al langer van mijn grote passie mijn job maken. Dit was een unieke kans”, zegt hij. Momenteel klopt Alain erg lange dagen. “Ik begin vaak om 5 uur ‘s ochtends en trek pas rond 22 uur de deur achter me dicht”, zegt hij. “En de combinatie met de juwelierszaak is moeilijk vol te houden. De fitnesszaak vergt zoveel tijd en energie en ik wil liever één iets tot in de puntjes uitwerken.”

Waarden behouden

Nu runt Alains echtgenote Eveline de juwelierszaak en is hijzelf er nog op woensdag- en zaterdagnamiddag. “Met dank aan mijn stille vennoot Johny Guillemyn bij Onegym. Hij verzet hier bergen werk en daardoor heb ik nog wat tijd voor de juwelierszaak.” Dat deed Alain beslissen om de familiezaak van de hand te doen. “Deels met spijt in het hart, dat geef ik graag toe. De juwelierszaak werd door mijn ouders opgericht en ik heb er ook bijna twintig jaar van mijn leven doorgebracht. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat onze waarden behouden zullen blijven.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier