Al twintig buddy’s voor nieuwkomers in Izegem

Redactie KW

Zowat anderhalf jaar geleden werd de aftrap gegeven voor het Budd’Izproject. Nieuwkomers in Izegem krijgen hulp van buddy’s, die vrijwillig info geven, hen helpen bij het dagelijkse leven,…

De buddies kwamen dinsdagavond voor het eerst allemaal samen om hun ervaringen uit te wisselen in zaal Meilief.

Alle actieve buddy’s werden uitgenodigd voor de informele babbelavond. Ze konden er hun eigen positieve ervaringen, maar ook moeilijkheden uitwisselen en elkaar tips geven. Momenteel zijn er 18 buddy’s aan het werk met een anderstalige nieuwkomer en er staan nog 13 kandidaten op de wachtlijst.

“We zien dat er na anderhalf jaar buddywerking nog steeds veel enthousiasme is en dat doet ons natuurlijk plezier”, zegt schepen van Integratie, Lothar Feys (N-VA). “Als buddy kom je soms ook voor onverwachte situaties te staan, je geduld wordt wel eens op de proef gesteld en je leert ontzettend veel bij. Het is dus zeker boeiend om eens ervaringen te delen.”

Sommige buddy’s gaan samen met hun nieuwkomer sporten. Anderen gaan mee shoppen, geven hun match Nederlandse les,… “Elke inbreng is waardevol. Die wordt door de stad erg geapprecieerd, maar ook en vooral door de nieuwkomers zelf”, weet de integratieschepen.

(SD – Foto FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier