Al ruim 1.600 inschrijvingen voor ‘Wings For Life World Run’ in Ieper

Redactie KW

Over precies een maand, op 4 mei, wordt in Ieper de ‘Wings For Life World Run’ gelopen. Iron Man Frederik Van Lierde verkende vrijdag het parcours per helikopter.

De ‘Wings For Life World Run’ is een loopevenement waarbij op 44 locaties verspreid over 33 landen en zes continenten er simultaan zal gelopen worden voor het goede doel, meer bepaald voor mensen met een ruggenmergletsel. In België klinkt het startschot op 4 mei in Ieper.

Iron Man en streekgenoot Frederik Van Lierde nam vandaag met de pers vanuit de lucht al een kijkje nar het traject dat hij over vier weken zal lopen. De lopers starten op de Grote Markt en lopen via de Menenpoort doorheen het prachtige landschap van Flanders Fields. Er is geen eindmeet. Het doel is de Catcher Car voor te blijven: een wagen die exact een half uur na de lopers vertrekt, hetzelfde parcours volgt en stelselmatig versnelt. Van zodra de finishwagen je inhaalt, val je uit de race.

33.000 inschrijvingen

Iedereen kan meedoen. Het parcours is zo uitgestippeld dat de eerste lus van het traject de lopers na 6 km terug naar het centrum van Ieper brengt. Voor wie grotere afstanden wil lopen is er om de 5 km een bevoorrading waar ook een shuttlebus je komt oppikken.

Marc Herremans is peter van de ‘Wings For Life World Run’, maar hij kon er vrijdag niet bij zijn door een rugblessure. In België zijn ondertussen al 1.600 lopers ingeschreven, wereldwijd 33.000. Meer info op www.wingsforlifeworldrun.com

(TOGH)