Al 40 jaar steun én nu ook een mondje West-Vlaams voor bevolking Indonesië

Redactie KW

Fotograaf Bart Colson uit Zwevegem besloot zijn verblijf in het land nog extra nuttig in te vullen, door de plaatselijke bevolking een mondje West-Vlaams te leren.

Bart Colson vertrok in juli naar Azië voor een bijzonder nuttige reis. De fotograaf trok er onder meer naar Flores, Indonesië, om er de viering van ‘40 jaar Mama Belgi‘ te vieren. Colson, voorzitter van de vzw die de voorbije decennia een betere toekomst kon geven aan meer dan 4.000 kinderen, mocht er in naam van zijn familie toelichten hoe de vzw was ontstaan. Bart Colson treedt immers in de voetsporen van zijn ouders met het werk in de vzw en kon zo een mooi bedrag gaan schenken. Onder meer dankzij het St. Martinus koor uit Avelgem en een nieuw huis gaan inwijden dat er onder meer kwam met steun van de provincie.

Voor wat hoort wat, moet Bart gedacht hebben, en dus leek het hem ook een goed idee de mensen daar een woordje West-Vlaams te leren. Bart greep daarvoor terug naar de legendarische sketch uit Alles Kan Beter, waarin Wim Opbrouck ‘Gilberke’ laat kennismaken met de West-Vlaamse spraaktechnologie. En Bart blijkt een goede leraar, want het accent zit vrij goed!

Luister vooral zelf eens :

https://www.youtube.com/watch?v=1IHidKr_JFA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier