Aktivo Juniores pakt uit met vijfde Vraag zkt. antwoord-quiz

Op de foto herkennen we van links naar rechts Davy Smekens, Sander Verstraete, Jasper Nuyttens, Mathias Raes, Niels Vromant en Simon Verstraete. Brecht Mortier, Bram Desmyter en Wesley Vermeulen ontbreken. © NVR
Redactie KW

Op 15 september organiseert minivoetbalploeg Aktivo Juniors zijn jaarlijkse quiz. “Vraag zkt. antwoord is een amusante, gevarieerde en laagdrempelige quiz voor gelegenheidsquizzers”, zegt Simon Verstraete (27) van de Aktivo Juniors.

De Aktivo Juniors treden aan in de Mini Kontakt-competitie van Wielsbeke. Die minivoetbalploeg werd door enkele leiders van Chiro Aktivo opgericht. “Ondertussen zijn we geen leiders meer, maar komen we nog wekelijks samen om te voetballen. Tot voor vijf jaar betaalden we ons inschrijvingsgeld uit onze eigen zak. We hebben geen sponsor, dus proberen we ons inschrijvingsgeld tegemoet te komen door het organiseren van een quiz”, legt Simon uit.

De Vraag zkt. Antwoord-quiz vindt voor de vijfde keer plaats. Veertig teams van vier personen kunnen het tegen elkaar opnemen. “Jaar na jaar is onze quiz wat gegroeid. Die vindt plaats in de turnzaal van de basisschool van Wielsbeke. Meer dan veertig teams kunnen we jammer genoeg niet zetten. Als we dit aantal zouden halen, kunnen we spreken van een enorm succes. Momenteel stromen de inschrijvingen zoetjes aan binnen”, klinkt het.

Simon quizt zelf geregeld en kan wel inschatten wat het quizpubliek precies verwacht. “We doen ons best om het laagdrempelig te houden. We willen iedereen een leuke, ontspannende avond bezorgen. Ook de ploegen onderaan het klassement mogen niet met een slecht gevoel naar huis gaan. Er is een prijs voor de eerste vijf ploegen. Daarnaast verloten we nog enkele prijzen, dus ook andere mensen kunnen een prijs winnen”, besluit Simon. (NVR)

Inschrijven kan via aktivojuniors@hotmail.com. Eén team betaalt 12 euro inschrijvingsgeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier