Akkoord over financiering van brandweerzone Fluvia: “Bevolking mag gerust zijn”

Redactie KW

Vrijdagvoormiddag werd in het gemeentehuis van Deerlijk het akkoord voor financiering van de brandweerzone Fluvia voorgesteld.

Zo worden de kosten van de brandweerhervorming verdeeld binnen de zone Fluvia. Kortrijk betaalt ruim een derde van de Fluviakosten en de kleinste entiteit Spiere-Helkijn 0,64 procent. (GF)

Claude Croes, voorzitter van de intergemeentelijke samenwerking tussen 14 gemeenten, was niet weinig gelukkig met het akkoord. In aanwezigheid van de burgemeesters en de brandweercommandanten zei hij: “Met de veertien gemeenten is nu afgesproken welk percentage elke gemeente zal bijdragen. Dit is heel belangrijk in het vooruitzicht van 1 januari 2015, de datum waarop de brandweerzone echt operationeel wordt. In elke gemeente wordt dit in oktober op de raadszitting ter goedkeuring voorgelegd.”

Akkoord over financiering van brandweerzone Fluvia:

Voorzitter Claude Croes en toekomstig zonecommandant Frank Maertens. (Foto MV)

Toekomstig zonecommandant Frank Maertens: “Een belangrijke stap, maar naar 1 januari toe is er nog werk aan de winkel. Wij maken een begroting op en garanderen op de eerste plaats de verdere werking van de korpsen en de diensten dringende hulpverlening (dienst 112). De bevolking mag gerust zijn, des te meer daar wij al een verregaande samenwerking hadden in het kader van de snelle en adequate hulpverlening voor deze regio.”

(MV)