Agristo zoekt 40 nieuwe medewerkers met werkplekleren

Agristo is op zoek naar 40 nieuwe arbeidskrachten en zet hierbij samen met VDAB in op werkplekleren. Rechtstaand van links naar rechts: Mustafa Zouzou, Cristian Pal, Diacana Ovidenie en Pieter Beernaert die allen werkplekleren volgden, Sebastien Vanwalleghem (VDAB) en Anneke Vanfleteren (Agristo). Zittend: Ann Desplenter (Agristo) en Lien Vanraes (VDAB). © GF
Redactie KW

Het aardappelverwerkend bedrijf Agristo zoekt voor haar vestiging in Wielsbeke 40 nieuwe medewerkers voor de opstart van een tweede productielijn begin 2019. Daarvoor zet het bedrijf samen met VDAB en de interimpartners Vio en Let’s Work in op werkplekleren.

Agristo, met vestigingen in Tilburg, Nazareth, Harelbeke en Wielsbeke, produceert voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten. Het bedrijf telt in totaal 760 medewerkers. Voor de vestiging in Wielsbeke, waar recent geïnvesteerd werd in een moderne productie-eenheid en dito magazijn, is Agristo op zoek naar 40 bijkomende medewerkers voor de opstart van een tweede productielijn begin 2019. Om dit te kunnen waarmaken, sloten VDAB en Agristo een overeenkomst voor werkplekleren af.

“Binnen dit project wordt Agristo erkend als opleidingscentrum”

Van de 760 medewerkers van Agristo, zijn er momenteel 140 actief op de site in Wielsbeke. “In 2017 werd in Wielsbeke een volledig nieuwe productie-eenheid in gebruik genomen”, vertellen HR Manager Ann Desplenter en Communication Manager Anneke Vanfleteren. “In januari 2019 wordt in deze nieuwe productie-eenheid een tweede productielijn opgestart. Hiervoor zijn we op zoek naar 40 bijkomende collega’s met uiteenlopende profielen: onderhoudstechnieker, procesingenieur, ploegchef, inpakoperator, productiemedewerker, reachtruckchauffeur,…”

Met VDAB werd in oktober 2017 een overeenkomst afgesloten voor werkplekleren. Sebastien Vanwalleghem, VDAB-accountmanager, verduidelijkt: “Binnen dit project wordt Agristo erkend als opleidingscentrum. Toekomstige medewerkers krijgen op de werkvloer eerst een opleiding van minimum vijf en maximum tien dagen. Als deze opleiding succesvol verloopt, kunnen de mensen aan de slag. Dit kan zowel via een interimcontract, een individuele beroepsopleiding in het bedrijf (IBO) of direct in vast dienstverband. Agristo heeft zich geëngageerd om op deze manier minstens zes mensen in één jaar tijd aan te werven. Ook de interimkantoren Vio en Let’s Work zijn partners in dit project.”

Teller op vier

Na iets minder dan een half jaar, staat de teller al op vier nieuwe medewerkers die via dit systeem werden aangeworven. Eén van hen is Cristian Pal die aan de slag kon gaan als messenslijper. Cristian: “Ik werkte vroeger in twee totaal verschillende sectoren -hydraulica en poederlakkerij- maar kon me hier omscholen tot messenslijper. En bij Agristo Wielsbeke worden véél messen gebruikt. Het is een toffe job met toffe collega’s.”

Wie meer info wensst over de beschikbare vacatures of wil solliciteren, kan terecht op www.vdab.be/jobs met zoekterm “Agristo” of op de jobsite van Agristo: jobs.agristo.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier