Agnes Baekelandt overleden in Emelgem

© (GF)
Redactie KW

Vorige maandag 13 juni is Agnes Baekelandt in de Sint-Jozefskliniek overleden. Zij werd in Wielsbeke geboren op 17 september 1932.

Ze trouwde in 1957 met Michel Cloet die in de Wezestraat een gemengd landbouwbedrijf uitbaatte. Agnes werd landbouwhulp en na zijn overlijden op 24 mei 1986 runde zij nog vijf jaar de hoeve verder met de hulp van wijlen haar broer Noël.

Agnes was een sociale vrouw die heel wat rouwprenten verzamelde van personen die honderd jaar oud werden. Ze hielp ook veel mensen die recht hadden op een premie maar de papieren daarvoor niet konden invullen. In 2009 nam zij haar intrek in Aksent in Lendelede. Daar naaide ze heel wat voor haar medebewoners en was ze graag gezien. Agens was de ma van Lucrèce, die met Lieven Vandewalle is getrouwd, en Luc. De kleinkinderen heten Davy (Emmy Leflere) en Kenny (Lissa Vroman). Achterkleindochter Liene is acht, achterkleinzoon Jasper is vijf.

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 18 juni om 10 uur in de Sint-Pieterskerk op het Emelgemseplein. Aansluitend wordt Agnes bijgezet in de familiegrafkelder aan de Reperstraat. (LDB)