Agent van PZ Grensleie riskeert jaar cel voor introduceren van meisje in prostitutiemilieu

14/09/16 om 18:08 - Bijgewerkt om 18:08

Een inspecteur van politiezone Grensleie moest woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verschijnen. Hij wordt vervolgd voor informatielekken en het introduceren van een meisje in het prositutiemilieu.

Agent van PZ Grensleie riskeert jaar cel voor introduceren van meisje in prostitutiemilieu

De naam van de beklaagde dook op in een Frans onderzoek rond het prostitutiemilieu. Uit dat dossier bleek dat de 46-jarige agent contacten onderhield met een dame in het barmilieu. Een meisje verklaarde dat de man haar in contact had gebracht met de uitbaatster van een champagnebar, omdat zij werk zocht. In mei 2013 lekte de veertiger informatie over controle-acties en hij zocht meermaals gegevens op via het politiesysteem, zonder dat daartoe reden was.

"Alleen om champagne te drinken"

"Het is duidelijk dat beklaagde nauwe contacten had met personen in het prostitutiemilieu en daar heel los mee omging", meende de openbare aanklager, die een jaar cel vordert, waarvan de helft met uitstel. "Hij onderhield inderdaad contacten met de uitbaatster van een bar", zei meester De Reuse. "Hij ging er enkele keren een glas drinken, maar is nooit mee naar boven gegaan. Het is ook waar dat hij het zogenaamde slachtoffer in contact bracht met die uitbaatster. Het meisje zocht werk en hij wilde haar helpen. Let wel: het ging enkel om het drinken van een glas champagne met klanten. Hij heeft haar nooit in de prostitutie proberen te duwen. Toen ze liet blijken dat ze ook dat niet zag zitten, bood mijn cliënt nog aan om haar CV naar een interimkantoor te brengen, zodat ze alsnog een baan kon vinden."

De man vraagt om de gunst van de opschorting. Hij is momenteel nog steeds aan de slag als agent. Na het vonnis van de strafrechter, volgt er mogelijk nog een tuchtprocedure op zijn werk. De debatten worden gesloten op 12 oktober. Dan bepaalt de rechter wanneer het vonnis volgt.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!