Agent van PZ Grensleie krijgt steun van zijn 'slachtoffer': "Hij dwong mij niet in de prostitutie"

16/11/16 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:21

Een inspecteur van politiezone Grensleie, die vervolgd wordt voor informatielekken en het introduceren van een meisje in het prositutiemilieu, kreeg woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk hulp uit onverwachte hoek. Het vermeende slachtoffer bezorgde de verdediging zelf een verklaring. "Hij heeft mij nooit in de prostitutie willen steken", klinkt het in haar brief.

Agent van PZ Grensleie krijgt steun van zijn 'slachtoffer': "Hij dwong mij niet in de prostitutie"

Uit een Frans onderzoek rond het prostitutiemilieu bleek dat de 46-jarige agent contacten onderhield met een dame in het barmilieu. Een meisje verklaarde dat de man haar in contact had gebracht met de uitbaatster van een champagnebar, omdat zij werk zocht. In mei 2013 lekte de veertiger informatie over controleacties en hij zocht meermaals gegevens op via het politiesysteem, zonder dat daartoe reden was.

Vorige maand werd er al gepleit in het dossier. De agent gaf toe dat hij informatie opzocht in het systeem. Hij ontkende wel met klem dat hij het meisje heeft willen aanzetten tot ontucht. Hij wilde haar aan een job helpen en die was beperkt tot het drinken van champagne met klanten. Ze zou worden betaald per fles.

Slachtoffer nooit verhoord

Omdat de rechter de tenlastelegging aanpastte naar 'poging tot aanzetten prositutie' moest de zaak opnieuw worden behandeld. "Het is eigenlijk straf dat het vermeend slachtoffer nooit verhoord is in België over dit dossier", vindt advocaat Filip De Reuse, die de inspecteur verdedigt. "Sinds de eerste zitting, heeft zij ons zelf een brief gestuurd. Ze was geschrokken dat hij hierdoor in de problemen komt en verklaarde zwart op wit dat hij ten aanzien van haar niets heeft misdaan."

De openbare aanklager vorderde een jaar cel, waarvan de helft effectief. Vonnis op 14 december.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!