Afscheidsbrief gevonden in achterzak van man die vermist was

14/07/17 om 08:52 - Bijgewerkt om 12:49

De politie en het parket van Brugge zijn een onderzoek gestart naar het overlijden van de 59-jarige Andries Koch, die donderdagmiddag levenloos werd aangetroffen in een struikgewas langs Fort Lapin in Brugge.

Afscheidsbrief gevonden in achterzak van man die vermist was

Op deze plaats werd het lichaam in een struik gevonden. © MM

De geboren Nederlander woonde bij zijn Belgische vriendin in Brugge en was woensdagochtend even na 7 uur vertrokken voor een wandeling. Bij zijn vertrek vertelde de man dat hij zeker om 10 uur terug zou zijn. Toen Andries - een kunstenaar - rond de middag nog steeds niet thuis was gekomen, sloeg de vrouw alarm. De politie nam de melding serieus, onder andere omdat de vijftiger gekend stond als hartpatiënt en dus mogelijk medische hulp nodig had. In de loop van de dag werd een grootschalige zoekactie op poten gezet, waarbij ook gebruikt werd gemaakt van de politiehelikopter en snuffelhonden. Ze legden het volledige wandeltraject af dat Andries normaal neemt. Het duurde tot gisterenmiddag voor zijn lichaam werd gevonden in een struik op amper enkele honderden meters van de woning van zijn vriendin. De wetsdokter kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Man opgepakt

Een getuige had het slachtoffer daar de dag ervoor al zien liggen, maar dacht eerst dat het een slapende dakloze was. Bij de uitwendige lijkschouwing werden geen aanwijzingen van geweldplegingen door derden gevonden. In zijn achterzak werd wel een afscheidsbrief aangetroffen. Er volgt nog een autopsie en een toxicologisch onderzoek. In de buurt van de vindplaats werd de geparkeerde auto aangetroffen van een man die gekend staat voor drugsfeiten en brandstichting. Hij werd opgepakt, maar onder andere uit zijn gsm bleek geen link met het slachtoffer. De man mocht beschikken.

(MM)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!