Afscheid van Martial Saelens van Sitra Group

Redactie KW

Zaterdag vond in de kerk van Geluveld de begrafenis van Martial Saelens, CEO van Sitra Group, plaats.

CEO Martial Saelens (58) van de Sitra Group overleed zondagavond aan de gevolgen van een hartslagaderbreuk in zijn huis in Geluveld. Hij woonde in Geluveld en laat zijn vrouw Magda Valcke, zonen Nicolas en Alexander, kleindochter Eléonore en meer dan 900 werknemers achter.

De kerk van Geluveld werd vanaf 10.30 uur overrompeld door familieleden, vrienden, werknemers en kennissen uit de bedrijfswereld van over heel Europa. Voor de ingang van de kerk stond een scherm opgesteld naast drie vrachtwagens van Sitra.

Afscheid van Martial Saelens van Sitra Group

Nicolas zal zijn vader vooral herinneren als de leider van het familiebedrijf Sitra Group. “Je was de kapitein van het schip”, zei Nicolas. “De derde generatie zal jouw levenswerk zo goed mogelijk verder zetten. Je was een warm en charismatisch man. Nu moeten we verder zonder jou. ‘The show must go on’ zoals je vaak zei. Rust nu maar in vrede.”

Alexander had het moeilijk tijdens zijn dankwoord. “Ik wil je bedanken voor alles wat je aan Nicolas, mama en mij hebt gegeven”, vertelde Alexander. “Hopelijk zien we elkaar straks terug. Zorg maar dat de champagne koud staat. We zouden nog samen met de vrachtwagen naar Italië trekken. Jammer genoeg is het er niet meer van gekomen.”

De plechtigheid duurde twee uur en verliep sereen onder de tonen van ‘You’ll Never Walk Alone’ van Gerry & The Pacemakers, ‘Papa’ van Stef Bos en ‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf. De priester riep de aanwezigen op om het levenspad van Martial Saelens te volgen. “Blijf niet bij de pakken zitten. Wees blij en optimistisch zoals Martial dat was.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier