‘Afgezette’ ex-voorzitter vandaliseerde voetbaltafels van club uit Izegem

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk is woensdag een zaak behandeld van vernielingen en diefstal bij een Izegemse tafelvoetbalclub. De voormalige voorzitter riskeert een maand cel. Hij liet verstek gaan.

Na tien jaar voorzitterschap werd M.B. (51) als voorzitter van de tafelvoetbalclub afgezet. Hij bleef nog even in het bestuur, maar stapte daar niet veel later uit. Hij kon zijn afzetting moeilijk verkroppen. Omdat de club schade aan de voetbaltafels vond, installeerde het bestuur bewakingscamera’s. Daaruit bleek dat M.B. de vernielingen aanbracht. “Hij goot onder meer cola op de tafels en besmeurde ze met olie“, zegt de openbare aanklager, die een celstraf van een maand vordert.

Speelstaven geplooid en gestolen

De tafelvoetbalclub verhuisde ondertussen van café, wegens aanhoudende problemen met beklaagde. Zij vragen een materiële schadevergoeding van ruim 2.000 euro. “De tafels hebben we zelf gereinigd. Er werden echter ook 12 speelstaven geplooid, die we moesten vervangen. Daarnaast werden zes staven gestolen“, zegt de huidige voorzitter van de club.

M.B. ontkent de feiten niet. “Hij heeft de afzetting slecht verwerkt”, geeft zijn advocaat toe. “Toch durf ik de opschorting vragen. Mijn cliënt is ondernemer en heeft een normaal gezin. We mogen hem omwille van een stommiteit niet opzadelen met een strafverleden.” De beklaagde was zelf niet aanwezig op de zitting.

Vonnis op 23 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier