Afbraakwerken woonzorgcentrum Ter Mote in Wevelgem gaan van start

06/09/16 om 20:18 - Bijgewerkt om 20:18

Het gebouw werd in 1975 voor het eerst in gebruikgenomen door het OCMW. In 2013 verhuisden de inwoners naar het nieuw Woonzorgcentrum Elckerlyc.

Afbraakwerken woonzorgcentrum Ter Mote in Wevelgem gaan van start

Van 2014 tot 2015 werden de gebouwen gebruikt als noodbib tijdens de verbouwingen van de bibliotheek in de gemeentelijke hovingen.

"Er wordt deze week begonnen met het ontmantelen van de gebouwen", vertelt ocmw-secretaris Stefaan Oosthuyse. "Heel wat materialen, zoals metaal, zullen worden gerecupereerd. De eerste weken zal je dus vanaf de buitenkanten niks kunnen zien. Moeilijker wordt het verwijderen van de kelders en de regenput van maar liefst 100.000 liter."

Voorlopig komt er niks nieuws op de plaats waar het woonzorgcentrum stond.

"We kiezen ervoor om een mooie groenzone te voorzien in het centrum van de gemeente", vertelt OCMW-voorzitter Frank Acke, "senioren uit de buurt kunnen er wandelen en dergelijke. We spelen met enkele ideeën zoals het aanleggen van sportmogelijkheden voor senioren. Maar er ligt nog niks vast. We willen rustig nadenken over de mogelijkheden".

"Momenteel loopt er een studie over de herinrichting van het centrum van Wevelgem", voegt burgemeester Seynhaeve (CD&V) toe. "en ook het externe bureau die we hebben aangesteld neemt de site van Ter Mote mee in haar ideeën. We hebben een mooie mogelijkheid om iets te voorzien in ons centrum, maar zoals gezegd, we gaan ons niet overhaasten en alle mogelijkheden bekijken."

(TGM/Foto TGM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!