Afbraak gebouwen Het Volksbelang in Wervik volop aan de gang

06/04/17 om 07:13 - Bijgewerkt om 07:12

In de Duivenstraat in Wervik zijn de afbraakwerken van de rest van de gebouwen van de coöperatieve Het Volksbelang volop aan de gang.

Afbraak gebouwen Het Volksbelang in Wervik volop aan de gang

Er komen maar liefst 32 nieuwe flats. © MPM

Eerst ging het gewezen bankkantoor Bacob tegen de vlakte. Aannemer Maeyaert uit Oekene is dan woensdag gestart met de voormalige kantoren van het ziekenfonds CM en een flat op de eerste verdieping. Volgende week is het bouwverlof en volgt nadien nog de afbraak van een leegstaand kapsalon. Er komt een appartementsgebouw. De afbraak van de gebouwen van Het Volksbelang en café Het Gildenhof startte al in oktober 2014. Nadien volgde lang het archeologisch onderzoek en begonnen dan vorig jaar (eindelijk) de grondwerken met de aanleg van een grote bouwput. De nieuwe eigenaar projectontwikkelaar Wilfried Pollet uit Kortemark voorziet er maar liefst 32 flats. Er komt ook een grote ondergrondse parking. De verkoop is in handen van het Era-kantoor in Geluwe.

3.000 vierkante meter

De oude gebouwen stonden lang te koop. Het gaat om een oppervlakte van bijna 3.000 vierkante meter middenin het stadscentrum. Het bouwen van de appartementen gaat gebeuren door het bouwbedrijf van de nieuwe eigenaar. Het gaat om een ontwerp van het gerenommeerde architectenbureau Buro II uit Roeselare. Boven het gelijkvloers komen er drie etages. In de ondergrondse parking zijn er 37 garageboxen en 18 parkeerplaatsen voorzien. Parking was een voorwaarde opgelegd door het schepencollege bij het afleveren van de bouwvergunning.

(EDB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!