Adrienne Naessens-Verstichel (97) overleden: steunpilaar voor Heule-Watermolen

Redactie KW

Mevrouw Adrienne Naessens-Verstichel is op 97-jarige leeftijd overleden. ‘Madame Naessens’, zoals ze meestal respectvol genoemd werd, woonde vroeger in Heule-Watermolen, waar ze samen met haar man veel aanzien genoot en jarenlang zowat alle organisaties steunde en sponsorde.

Adrienne Verstichel is op dinsdag 9 januari overleden in een woon-zorgcentrum in het Vlaams-Brabantse Gooik waar ze sinds enkele jaren verbleef, in de buurt van een van haar kinderen. Vroeger woonde ze in de Iepersestraat en met haar hart bleef ze ook verbonden met de Watermolen.

Adrienne Verstichel was geboortig van Oudenaarde en is in haar jongere jaren nog kantoorhoofd geweest bij de brouwerij Liefmans. Ze trouwde in 1945 met Albert Naessens: ze hadden elkaar leren kennen bij een zondagscursus boekhouden. Haar man werkte zich op tot bestuurder bij het voedingsbedrijf Kerkhof-Gryspeerdt in Kortrijk. In 1949 vestigden zij zich in Heule-Watermolen. Beiden werden snel betrokken bij het Watermolense verenigingsleven. Alle verenigingen, voor jong of oud, konden op hun steun rekenen, in het bijzonder ook het feestcomité van de kermis en de parochie. Toen de acolieten bij de boeren op ‘paasronde’ trokken om eieren, bakte Adrienne wafels of pannenkoeken.

Albert was ook penningmeester van de kerkfabriek en toen hij in 1978 op slechts 58-jarige leeftijd overleed, nam Adrienne zijn taak prompt nog 35 jaar lang over, tot haar 85ste‘t Huizeke naast de Sint-Godelievekerk, dat door de parochie gebruikt wordt, is een schenking van haar.

Adrienne Verstichel was moeder van twee dochters en twee zonen. Ze had ook 10 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen.

De afscheidsdienst heeft plaats op woensdag 17 januari om 11 uur in de Sint-Godelievekerk van Heule-Watermolen.

(NOM)