Adrienne Dermaux overleden

Redactie KW

Adrienne Dermaux is op bijna 98-jarige leeftijd rustig ingeslapen in wzc Pottelberg in Kortrijk, waar ze ruim tien jaar verbleef.

Adrienne was geboren in het Henegouwse Manage, waar haar vader bij de spoorwegen werkte. Nog als kind keerde ze met haar ouders terug naar Marke. Ze trouwde met Jules Supply, die ook bij de spoorwegen werkte. Hij is in 1985 overleden. Adrienne woonde lang in de Vagevuurstraat, later in een bejaardenwoning in de Lijnzaadstraat en vandaar naar het rusthuis waar ze heel graag verbleef. Voor haar huwelijk heeft zij in een weverij gewerkt en toen haar kinderen uitgevlogen waren, werkte ze tot aan haar pensioen bij Prado in Kortrijk. Ze was bekend als een gulle, bereidwillige en joviale vrouw. Als hobby breide ze veel voor de familie.

Ze was moeder van drie kinderen: Willy (Moorsele), Annie (getrouwd met Bertrand Vanwijnsberghe, Heule) en Eddy (weduwnaar van Mia Putman, Kortrijk). Er zijn acht kleinkinderen en ook al achterkleinkinderen. De afscheidsdienst heeft woensdag plaatsgevonden in de kapel van wzc Pottelberg, gevolgd door de teraardebestelling op het kerkhof van Marke.

(NOM-Begr. Debonné Heule)