Administratief personeel Oostkampse brandweer palmt Beukenpark in

21/04/17 om 20:54 - Bijgewerkt om 20:54

De Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen gaat zijn administratief personeel voor twee jaar onderbrengen in het Beukenpark langs de Kapellestraat.

Administratief personeel Oostkampse brandweer palmt Beukenpark in

De gemeenteraad heeft de huurovereenkomst donderdagavond goedgekeurd. Vorige maand verhuisden de burgemeester, OCMW-voorzitter, de secretaris en het secretariaat van het Beukenpark naar het bestuurs- en dienstencentrum OostCampus. Omdat de gemeente geen plannen had om het kasteeltje zelf nog te gebruiken werd beslist om de vrijgekomen bureelruimte te verhuren. "De brandweer wil zijn administratie voor de zone tijdelijk huisvesten in het Beukenpark", verduidelijkt uittredend burgemeester Luc Vanparys (CD&V). "De ruimte in het Veiligheidsgebouw in de Siemenslaan is immers te krap geworden. We gaan de buitengevel wel nog grondig opknappen alvorens de brandweer er haar intrek neemt. Het losgekomen pleisterwerk wordt terug aangebracht en het gebouw wordt herschilderd."

De huurovereenkomst gaat in op 1 mei en de brandweer betaalt maandelijks 1.250 euro. Volgende week wordt de eerste steen gelegd voor de uitbreiding van het Veiligheidsgebouw. Als de werken voltooid zijn zal de zonale administratie terugkeren naar de Siemenslaan. Een aantal lokalen die nu door de politiezone worden gebruikt, zullen dan ingenomen worden door de hulpverleningszone.

(AF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!