ACOD voert met Waalse en Franse collega’s actie op het Sint-Maartensplein in Wervik

Redactie KW

Naar aanleiding van de nationale reactiedag voerde de socialistische overheidsvakbond ACOD (ABVV openbare diensten) deze middag een actie op het Sint-Maartensplein in Wervik.

Samen met hun collega’s van de Waalse en Franse vakbonden. Er daagden zo’n 150 militanten op. “Sommigen komen uit de regio Brugge en Oostende”, aldus algemeen provinciaal secretaris Rik Cappelle. “Een 30-tal militanten komt uit Komen-Waasten, Moeskroen en verder in Wallonië. Daarnaast zijn er ook een 10-tal Fransen. Deze namiddag gaan we met een delegatie nog naar Rijsel.”

“We kozen Wervik als locatie uit. Vooreerst omdat we zeker waren hiervoor de toelating te krijgen en het hier een klein, gezellig plein is. Deze reactiedag is een begin. We gaan de komende weken volop sensibiliseren en informeren van onze leden en het algemeen publiek. Ik heb de indruk dat de mensen niet goed weten hoe sterk er wordt ingegrepen in de openbare diensten.”

Burgemeester Youro Casier (SP.A) was ook van de partij. “Ik ben nog altijd lid van het ABVV“, aldus de burgemeester. “Dat deze actie niet symbolisch plaatsvond aan de grens op de nieuwe Leiebrug heeft zijn reden want de omgevingswerken zijn daar nog aan de gang en naar de veiligheid toe is het Sint-Maartensplein een geschikte ruimte.”

De politie was aanwezig. Er vonden geen incidenten plaats.

(EDB – Foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier