Achttienjarige Steffi Bisschop uit Wijtschate als copiloot in rallyauto uit ‘Eigen Kweek’ tijdens Rallysprint Monteberg

Steffi Bisschop en Robin Barbez voor de auto uit 'Eigen Kweek' waarmee ze de Rallysprint Monteberg zullen rijden. (Foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

Tijdens de Rallysprint Monteberg op zondag 4 mei is het uitkijken naar de oranje auto uit ‘Eigen Kweek’. Zoeken naar Frank Welvaert is tevergeefse moeite, want in de wagen zit Steffi Bisschop als copiloot naast Robin Barbez.

Steffi Bisschop (18) is de oudste dochter van Peter Bisschop en Cindy Declercq, de uitbaters van het praat- en eetcafé Saint-Hubert op het Sint-Medardusplein in Wijtschate. Ze studeert in de Heilige Familie in Ieper en volleybalt bij Hyacinten Heuvelland.

Voor haar achttiende verjaardag begin dit jaar kreeg ze een wel heel apart verjaardagscadeau. Ze kreeg de kans om als copiloot mee te racen in de Rallysprint Monteberg op zondag 4 mei. “Al van toen ik klein was, zei ik dat ik op mijn achttiende zou deelnemen aan de rally”, vertelt Steffi. “Blijkbaar moet ik dat zodanig veel gezegd hebben, dat ze er hier in het café iets mee hebben gedaan. Mijn ouders hebben een verjaardagsfeest georganiseerd en samen met de klanten hebben ze mijn deelname aan de Rallysprint cadeau gegeven. Ook Nancy van brouwerij Rodenbach en Alain van brouwerij De Halve Maan hebben mijn droom financieel helpen verwezenlijken.”

Steffi zal samen met Robin Barbez (30) uit Dikkebus de rally rijden met de oranje wagen met zwarte strepen van Frank Welvaert uit de televisieserie ‘Eigen Kweek’, een Opel Kadett uit 1976. “In het café van mijn ouders start de ‘Eigen Kweek’-route en kun je het gebak ‘Shit of Mouse’ eten”, vertelt Steffi. “Toen we hoorden dat we de auto konden huren voor de rally was de keuze snel gemaakt. Daarenboven heeft de wagen vorig jaar de Historics in Koekelare gewonnen, dus het is een goeie rallyauto.” (MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier