Acht sociale huurflats op amper 301 m² in Lendelede

© Frank Meurisse
Redactie KW

Lendelede heeft er een nieuw afgewerkt sociaal woonproject bij. Residentie ‘Ter Lede’ in de Winkelsestraat telt acht sociale huurappartementen. “Een inbreidingsproject naar de ware zin van het woord, omdat het op slechts 301 vierkante meter grond gebouwd werd”, zegt directeur Koen Verdru van sociale huisvestingsmaatschappij ‘Mijn Huis’.

De goedkeuring van dit sociaal bouwproject kwam er in horten en stoten. “In 2010 kwam onze raad van bestuur tot de conclusie dat het project niet zo interessant was, net vanwege de kleine oppervlakte en door het recht van doorgang zowel links als rechts van het perceel”, zegt Koen Verdru. “Toen de gemeente zich echter engageerde om de grond slechts te verkopen als er een bouwvergunning was, bleek het project plots wel levenskansen te krijgen.”

Het architectenbureau Callewaert-Creupelant kaapte met een ontwerp voor 8 appartementen de eerste prijs weg. Er was echter grote consternatie toen de gemeente op 29 juni 2011, op basis van een negatief advies van de provincie, de bouwvergunning moest weigeren. “De afwezigheid van de behandelende stedenbouwkundige ambtenaar na een fietsongeval leidde ertoe dat een andere ambtenaar het project met de grond gelijk maakte”, vervolgt Koen Verdru. “Uiteindelijk oordeelde de Bestendige Deputatie van de provincie het project toch waardevol genoeg om de vergunning alsnog te verlenen. Twee jaar geleden startte aannemer Siemoens uit Aarsele de werken en op vandaag is het complex definitief af.”

Lendelede krijgt er in de nabije toekomst nog sociale appartementen bij als het BPA Langemunte goedgekeurd is. De Vierschaar wordt uitgebreid met nog 22 appartementen en de bestaande appartementen zullen gerenoveerd worden.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier